IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
08:06 | 22 декември 2015
Обновен: 19:58 | 27 април 2024

Как телефонна сметка в Пазарджик набъбна 27 пъти

От 5 лв. дължимата сума сега е над 136 лв.

По материала работи: Деян Михайлов
Как телефонна сметка в Пазарджик набъбна 27 пъти

Ангел Савов е от Пазарджик. Той е един от хората, които са жертва на събирачите на дългове. През 2009 година мъжът е бил клиент на един от мобилните оператори. Тогава е имал сметка от 5 лева.

„Размерът на сумата е 5,42 през 2006 година, днес дължа 136,58. Каква е гаранцията, че утре няма да получа същото писмо, в което пише, че дължа 2 или 5 хиляди лева“, разказа Славов.

От фирмата за вземания казват, че са известявали пазарджиклията за задълженията му и друг път. Той обаче твърди точно обратното.

„Срока, който е написан за обжалване – 10-дневния, ние сме го пропуснали. Получаваме го на 11-ия ден. Писмото се получава, когато е на точен адрес и получено лично от човека. Не може да ме намерят след известно време и да ми кажат тези неща. Имам точен адрес”, казва още той.

Сега Ангел Славов е изправен пред дилемата да плати сметката, която е набъбнала 27 пъти, или да очаква следващо писмо, когато може да се окаже, че от 5 лева дължимата сума е набъбнала на четирицифрена сума.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна