IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
10:50 | 22 декември 2015
Обновен: 21:00 | 17 април 2024

Столичани напускат в сряда – 200 000 коли поемат...

Катаджии ще регулират трафика и ще дебнат за гуми и скорост

По материала работи: Деян Михайлов
Столичани напускат в сряда – 200 000 коли поемат...

Над 200 000 автомобила ще напуснат София в сряда следобед и през целия четвъртък, обяви шефът на столичната "Пътна полиция" комисар Тенчо Тенев.

Най-натоварено ще е по бул. "Цариградско шосе", както и по "Ботевградско шосе". За да облекчат трафика, катаджии ще регулират движението на всички възлови пътища и изходи на столицата.

По негови думи миналия петък столицата е била напусната от малка част от всички пътуващи.

В страната се очаква най-натоварено да е по магистралите и първокласните пътища. Най-голям трафик ще има към Гърция. По изчисления  на "Пътна полиция" над 150 000 коли ще се отправят натам.

Очаква се и увеличаване на трафика на трафика към морето и зимните курорти. Това се дължи на изгодните оферти за посрещане на новогодишната нощ там.

Заради увеличения трафик ще има засилени проверки. Катаджии ще дебнат за превишена скорост и гуми, съобщи Нова тв.

Зимните не са задължителни, но дълбочината на грайфера трябва да е поне 1,6 мм. В противен случай глобата е до 50 лв.

Полицията ще глобява освен за износени гуми и за неизправни светлини и чистачки. Ако колата ви не отговаря на зимните изисквания, може да отнесете глоба от 50 до 200 лева.

От "Пътна полиция" се надяват, че хората ще се връщат поетапно. Очаква се около половината, които пътуват, да се приберат тази неделя. Другата половина - след Нова година.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна