IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
08:20 | 23 декември 2015
Обновен: 04:58 | 26 април 2024

Голямото пътуване започва

Ограничават движението на товарни автомобили

По материала работи: Деян Михайлов
Голямото пътуване започва

От днес започва голямото пътуване за празниците. Заради увеличения пътникопоток ще има засилени проверки. Катаджии ще следят за превишена скорост и състояние на гумите.

Само от София се очаква да излязат над 200 000 автомобила. В страната се очаква най-натоварено да е по магистралите и първокласните пътища. Най-голям трафик ще има към Гърция - над 150 000 коли, както и към морето и зимните курорти. В София най-натоварено ще е по бул. „Цариградско шосе", както и по „Ботевградско шосе", посочва Нова телевизия.

В периода на коледните и новогодишните празници се въвеждат ограничения за движението за тежкотоварните автомобили над 12 тона.

Днес, последният работен ден преди Коледа, в интервала между 16 ч. и 20 ч. тежкотоварният трафик няма да може да минава по автомагистралите и някои от първокласните и второкласни пътища в страната.

Същото важи и за 30 декември, който е последният работен ден за 2015 година.

"Ограничава се товарното движение по най-натоварените участъци: направленията от Видин през София за Кулата, от Капитан Андреево през София за Калотина и от Русе за Велико Търново. Това са първокласните пътища. При второкласните това са: Околовръстният път на София, пътят между Асеновград и Смолян, между Симитли и Гоце Делчев и между Бургас и Царево", обясни Георги Златев от АПИ.


Dariknews.bg

Коментари

Новини Варна