IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
09:47 | 24 декември 2015
Обновен: 02:37 | 23 април 2024

Парите на корумпираните митничари - в одрински банки

Турският град е изключително удобно място, намира се на 12 км от границата с България

По материала работи: Деян Михайлов
Парите на корумпираните митничари - в одрински банки

Парите на корумпираните митничари не са скрити в тайници в къщите им, нито в български финансови трезори. Те са депозирани на техни имена и на роднините им, но в банки в Одрин.

Това разкри пред "168 часа" запознат със схемите на граничния пункт "Капитан Андреево".

Турският град е изключително удобно място, намира се на 12 км от границата с България.

Не е никакъв проблем да се стигне дотам за минути, ако искат да внесат или да изтеглят пари. Запис на камери показа, че митничарите са свивали банкнотите на фунийки и са делили парите след всяка смяна. Периодично те са изнасяли през границата средно големи суми и са ги депозирали в банки в Одрин. Това е практика от години.

Корумпираните, които са 95 процента от митничарите на "Капитан Андреево", въпреки че са много нагли, са станали по-предпазливи за събраните пари от подкупи.

Те крият финнасите си за разлика от мутренските години, когато и кранчетата на чешмите в баните им бяха от злато, коментира източникът на вестника, който е изключително информиран за аферите на ключовия граничен пункт.

24chasa.bg

Коментари

Новини Варна