IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
18:22 | 26 декември 2015
Обновен: 00:18 | 20 април 2024

Борисов встрани от раздора в ДПС

Обявил, че няма да взима страна в телефонен разговор с Давутоглу

По материала работи: Слав Велев
Борисов встрани от раздора в ДПС

Премиерът Бойко Борисов е заявил пред колегата си Ахмет Давутоглу, че няма да взима страна по конфликта в ДПС, съобщава източник от кабинета, цитиран от "Фокус" и dnes.bg.
 

Премиерът Бойко Борисов е провел телефонен разговор на 23 декември с турския министър-председател Ахмет Давутоглу.
 

Борисов е обяснил, че вътрешнопартийните отношения в ДПС не бива да са залог на отношенията между България и Турция.
 

По-рано днес стана ясно, че Шабанали Мехмед, Айдоан Али и Хюсеин Хафъзов напускат групата на ДПС в парламента. Заедно с доскорошния си лидер Лютви Местан те ще бъдат независими депутати.
 

Лютви Местан не даде категоричен отговор на въпроса дали предстои да направи нова партия. Той обаче показа, че тази мисъл не му е чужда и обясни, че дали ще създаде своя формация или не, зависи от дебата, който започва с избирателите си.
 

Бившият лидер на ДПС призна, че е потърсил подслон в турското посолство, след като се заговори, че вероятно ще бъде свален от поста. Той заяви, че е осигурявал сигурността си.
 

Според новият съпредседател на ДПС Мустафа Карадайъ обаче е въпрос на морал отцепилите се от движението да напуснат парламента. Той допълни, че за четиримата е гласувал електоратът на движението и те не могат да го представляват извън парламентарната група.

 

Карадайъ заяви, че въпреки заявките на предшественика му за създаване на нова партия, няма опасност ДПС да се разцепи.

 

 

Коментари

Новини Варна