IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
20:30 | 26 декември 2015
Обновен: 22:38 | 25 април 2024

Лидерът на ДПС в Кърджали подаде оставка

Бахри Юмер не одобрява отстраняването на Лютви Местан

По материала работи: Слав Велев
Бахри Юмер

Лидерът на ДПС в Кърдажали Бахри Юмер обяви, че напуска поста на областен председател на партията. Мотивите му са несъгласие с водената в момента политика на Движението, съобщи БНР, цитирано от dnes.bg.

 

Юмер уточни, че той е един от учредителите му и винаги е следвал политиката му. Сега обаче не одобрява начина, по който лидерът Лютви Местан е бил отстранен. 
 

През последните два дни Бахри Юмер беше неотлъчно до Местан при обиколката му в района на Кърджали.
 

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че Шабанали Мехмед, Айдоан Али и Хюсеин Хафъзов напускат групата на ДПС в парламента. Заедно с доскорошния си лидер Лютви Местан те ще бъдат независими депутати.
 

Лютви Местан не даде категоричен отговор на въпроса дали предстои да направи нова партия. Той обаче показа, че тази мисъл не му е чужда и обясни, че дали ще създаде своя формация или не, зависи от дебата, който започва с избирателите си.
 

Бившият лидер на ДПС призна, че е потърсил подслон в турското посолство, след като се заговори, че вероятно ще бъде свален от поста. Той заяви, че е осигурявал сигурността си.

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна