IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
15:54 | 29 декември 2015
Обновен: 15:22 | 20 април 2024

Борисов реже ленти и на Север: Пусна 13 км край Монтана!

"Цяла година е Коледа, защото се е родил най-великият"

По материала работи: Деян Михайлов
Борисов реже ленти и на Север: Пусна 13 км край Монтана!

Премиерът Бойко Борисов откри 13-километрова нова отсечка от двулентов обходен път на Монтана. Той е изграден с 48,5 млн. лв. от фондовете на ЕС.

Министър-председателят изрази задоволство, че вече открива такива отсечки и на Север, не само на Юг в България.

"На Юг доста погледахме такива отсечки, когато правехме другата част на България. Това че вече и на Север се прави, само може да ни радва и да ни гордее", каза Борисов.
Той благодари на свещениците, осветили новата отсечка. "Благодаря на отчетата, че благословихте този път да няма жертви, да е безопасен. Защото виждате каква красота е".

Борисов обясни, че със средствата за изграждане на новия път край Монтана и тези за водния цикъл, в града са влезли над 100 млн. лв. Премиерът напомни, че новата придобивка за града идва по Коледа.

"Това е най-хубавият празник. Цяла година е Коледа, защото се е родил най-великият", каза още премиерът.

Той прикани кмета на Монтана Златко Живков да е по-активен по отношение на енергийната ефективност на блоковете и напомни, че от 1 януари започва втория етап от безплатното саниране – на малките сгради.

"Отчетата казват: "Чукай, за да ти отворят, искай, за да ти дадат", допълни Борисов.

Премиерът съобщи, че държавата е събрала с над 2,7 млрд. лв. повече приходи, но припомни, че са изплатени 3,8 млрд. лв. на вложителите в КТБ. 

"А за да направим целия път до Дунав мост плюс "Струма" и цялата "Хемус" трябват 5 милиарда", каза Борисов и допълни: "В тези светли празници да си пожелаем Господ да е с нас. Той като е с нас, виждате всичко едно по едно си става".

Строителният министър Лиляна Павлова обясни, че новата отсечка е важна за Монтана, защото извежда тежките камиони, пътуващиот София към моста Видин-Калафат и обратно, от центъра на града. Тя съобщи, че в близко време ще бъде открит обходният път на Берковица, ще завърши ремонтът на пътя през старопланинския проход Петрохан.

Кметът на Монтана Златко Живков благодари на премиера и правителството за направените през годината големи инвестиции в общината. Той поиска помощ за довършването на големия православен храм "Свети Дух", който се строи от осем години в Монтана, и за ремонт на два от централните булеварди в града. Борисов пое ангажимент за съдействие.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна