IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
20:09 | 4 януари 2016
Обновен: 21:22 | 17 април 2024

В София са станали над 80 катастрофи

Затворени за всички превозни средства са проходите "Върбишки", "Златишки" и "Троянски"

По материала работи: Борис Проданов
В София са станали над 80 катастрофи

В столицата са станали 82 леки пътни произшествия и едно с един леко пострадал. Няма информация за възникнали тежки пътно-транспортни произшествия в страната.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/, цитирана от БТА.

До 17.00 часа в столицата са станали 82 леки пътни произшествия и едно тежко с един леко пострадал, съобщиха от пресцентъра на МВР.

 

Създадена е организация на "Калотина" за пропускането на товарните автомобили. За да не се образуват колони, част от тях се спират на паркинг около Сливница.

Пътните настилки в цялата страна са предимно влажни, заснежени, заскрежени, обработени и опесъчени. Няма ограничения по автомагистралите.


Затворени за всички превозни средства са проходите "Върбишки", "Златишки" и "Троянски". За МПС над 10 тона остават затворени проходите "Котленски", "Твърдишки" и "Вратник", а за товарни автомобили над 12 тона - "Петрохан" и "Шипка".


Проходът "Дюлински" е затворен за МПС над 3.5 тона. Всички останали - "Айтоски" , "Обзорски", "Предела", "Републиката", "Ришки", са отворени за всички МПС, а по "Печинско", "Превала", "Рожен","Пампорово" - се пропускат товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета.


От "Пътна полиция" припомнят на шофьорите да се движат със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

Коментари

Новини Варна