IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
12:12 | 6 януари 2016
Обновен: 21:25 | 17 април 2024

С шапка и ръкавици в час в училище в Перник

Деца учат при температура от около 9 градуса

По материала работи: Златина Добрева
С шапка и ръкавици в час в училище в Перник

В първия ден на седмицата масово температура в училищата в Перник беше ниска, защото парното не беше пускано в сградите, но на следващия ден децата вече учиха на топло.

Не такъв се оказа случаят на 8-мо Основно училище, където и тази сутрин температура беше малко над 9 градуса по Целзий.
Въпреки студа, в сградата продължават да се провеждат учебни занятия.

Единствената възможност проблемът да бъде решен е газифицирането на училището. По въпроса са водени разговори и с общината, но засега без резултат.

В момента сградата се отоплява на въглища. Това обаче позволява затопляне на въздуха в класните стаи само на първия етаж. Останалите не се използват.

Включват се и електрически печки в класните стаи, но с тях температурата достига около 15- 16 градуса, обясни пред Нова телевизия директорът на училището Вера Даскалова.

Тя призна, че по стандарт минимумът, при които може да се учи е 18 градуса, но въпреки това децата са в класните стаи и на по-студено.

Според нея е видно, че отоплителната система не работи ефективно и единственият вариант е да се газифицира сградата./dnes.bg

Коментари

Новини Варна