IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
18:12 | 6 януари 2016
Обновен: 22:31 | 24 април 2024

БАБХ: Празниците минаха без хранителни инциденти

Унищожени са над 700 кг

По материала работи: Златина Добрева
БАБХ: Празниците минаха без хранителни инциденти

Коледните и новогодишните празници преминаха без сериозни хранителни инциденти, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

 

Инспекторите са направили над 2600 проверки в страната. Установени и насочени за унищожаване са над 700 кг негодно за консумация месо. В това число 300 кг нерегламентирано превозвано месо без документи, констатирано от Областната дирекция по безопасност на храните в Кърджали.

 

Инспекторите към ОДБХ - Пловдив, са иззели и унищожили 57 кг свинско месо с изтекъл срок на годност, 31 кг месо без установен произход и 2,5 кг риба от склад за търговия на едро. Служителите на ОДБХ – София област, възбранили 64 кг месни разфасовки в производствено предприятие заради липса на етикетировка.

 

В резултат на констатирани нарушения са издадени 119 предписания и са съставени 15 акта за установяване на административно нарушение.

 

Коментари

Новини Варна