IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:11 | 7 януари 2016
Обновен: 21:27 | 17 април 2024

Концепцията за МВР реформата е готова. Почти

Силовото министерство следяло събитията в Германия

По материала работи: Деян Михайлов
Концепцията за МВР реформата е готова. Почти

Концепцията за реформа в МВР е готова, каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред журналисти.

Министър Бъчварова заяви, че в момента се извършват юридически консултации, които окончателно трябва да определят реда, по който ще става преназначаването на служителите във ведомството.

Относно даренията в МВР, Румяна Бъчварова посочи, че въпросът е изяснен с приетия миналата година Закон за МВР. Тя посочи, че в заповед на министъра за правилата, по които се осъществява тази дейност, са изключени дарения от частни фирми и лица, а се допускат единствено международните дарения и от държавни институции.

Румяна Бъчварова заяви, че българските служби следят събитията в Германия и са взети всички мерки, за предотвратяване на подобни инциденти и да се реагира максимално бързо в случай, че се случат и у нас.

На територията на ГДБОП днес беше открита сграда на Обединените сили за противодействие на наркотиците. На откриването освен министър Бъчварова, присъстваха и директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, временно управляващият посолството на САЩ в София Мартина Стронг и Кайл Уилямсън - регионален директор на ДЕА за страните от Средния Изток и Балканите.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна