IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
18:01 | 11 януари 2016
Обновен: 21:34 | 17 април 2024

Вандали строшиха пак стъкло на автобус в Стара Загора

За късмет седалката до него била празна

По материала работи: Златина Добрева
Вандали строшиха пак стъкло на автобус в Стара Загора

Нов градски автобус в Стара Загора за втори път става обект на нападение с камъни при преминаване по една и съща улица, съобщиха от пресцентъра на общината.

Вандалският акт би могъл да застраши живота на хората в превозното средство.

След 21,00 часа вчера неизвестен засега извършител е хвърлил камък с големина на юмрук по преминаващия по ул.”Кап. Петко войвода” градски автобус на линия № 51, съобщи ресорният зам.-кмет Йордан Николов.

Камъкът е направил голяма дупка в прозореца на превозното средство. За щастие никой не е седял на седалката до мястото, откъдето е проникнал. В противен случай би имало тежки последствия, коментира управителят на общинското дружество "Автобусни и тролейбусни превози" Димитър Авджиев.

С новите 55 модерни, икономични и екологични возила беше изцяло обновен автобусният парк на града. Те бяха доставени по финансирания изцяло с европейски средства проект за "Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт".

Записите от камерите, извършващи видеонаблюдение в автобуса, както и на външни камери от мястото на инцидента, са иззети от разследващите случая. По случая е образувано досъдебно производство, пише днес.бг.

В края на миналата година беше обстрелван автобус, преминаващ по ул. ”Кап. Петко войвода”, в близост до бл. 76. Резултатът бе счупено стъкло на прозорец на автобус "Соларис". Към момента извършителите все още не са открити.

Коментари

Новини Варна