IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
09:27 | 16 януари 2016
Обновен: 21:44 | 17 април 2024

Младежи спасиха жена от опасен изнасилвач

Героите от Монтана бяха наградени

По материала работи: Златина Добрева
Снимка "Монитор"

В Монтана трима младежи спасиха жена от грабеж и заловиха нападателят й, после го предадоха на полицията.

 

Случката станала преди дни в центъра на града, пише днес.бг. В петък съвременните герои бяха наградени за доблестната си постъпка от полиция и кмета на Монтана.

 

Благодарности от кмета на Монтана Златко Живков и директора на областната дирекция на вътрешните работи старши комисар Ивайло Антонов получиха на тържество Ивелин /26 г./, Тодор /26 г./ и Лазар / 27 г./. На 10 януари те спасиха жена от грабеж, заловиха нападателя й и го предадоха на полицията.

 

"В период като този, в който ставаме свидетели на много агресия по улиците на страната има хора, които не са безучастни наблюдатели и са се притекли на помощ в ситуация, която също е могла да бъде с фатален край. Това е мъжка постъпка и им благодаря за това, че са реагирали по този начин", заяви кметът Живков пред "Монитор".

 

И трите момчета са от Монтана. Случайно преминавали с кола по булевард "Ал. Стамболийски" в центъра на града и станали свидетели на грабежа. Отбили колата, слезли и отдръпнали нападателя от жертвата му, задържали го и извикали полицията.

 

По късно разбрали, че са задържали престъпник с много присъди, който излязъл през декември от затвора.

 

Рецидивистът Бранислав Белянски има 11 присъди. На 14 януари окръжният съд в Монтана го остави за постоянно в ареста.

 

Месец преди да нападне Ангелина К. мъжът излязъл от Врачанския затвор, където излежал последната си присъда за изнасилване.

Коментари

Новини Варна