IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
11:04 | 16 януари 2016
Обновен: 10:25 | 2 май 2024

Семейството на Тодор няма пари да го погребе

Родителите искат да наемат адвокат от София, за да продължи битката в съдебна зала

По материала работи: Златина Добрева
Семейството на Тодор няма пари да го погребе

Снимка bTV

 

Семейството на 18-годишния Тодор, който бе убит в центъра на Враца, няма пари за погребението му.
За да се подпомогнат родителите на загиналото момче е разкрита дарителска сметка. Семейството е финансово затруднено и те трудно могат да посрещнат разходите около погребението на убития си син, пише bTV.
Сметката е отворена от българско семейство, живеещо във Франция.
Семейството на ученика иска да наеме адвокат от София, а не местен, за да продължи битката в съдебна зала за смъртта на детето си.
Вчера Врачанският окръжен съд пусна под домашен арест двамата братя, обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди.
Близки на Тодор обсадиха Съдебната палата и не искаха да пуснат Десислав и Иван Дамянови да напуснат съда. След дълго чакане обаче хората изместиха протеста си.
Междувременно случаят с убийството на младото момче се заплита все повече.
По информация на Нова тв е имало над 20 удара върху тялото и лицето на Тодор. Но според заключението на експертите, тези удари са му причинили само болка и страдание, но не са довели до неговата смърт.
Вече има втора аутопсия от екипи от ВМА. Но към момента няма информация каква е причината за смъртта на 18-годишния Тодор от Враца.
Резултатите от аутопсията бяха засекретени, припомня dnes.bg. От прокурата твърдят, че нямат информация от патоанатомите за причината за смъртта на Тодор.
Предстои хистологична експертиза, която да докаже дали проблеми със сърцето не са причина за смъртта на момчето.
Според съдия Снежана Наумова, която е говорител на Окръжния съд във Враца, в делото има документи, които показват, че Тодор е имал сърдечни проблеми, сърдечно заболяване.
Десислав Дамянов, един от братята, нападнали Тодор в злополучния ден, има криминална регистрация – за шофиране в нетрезво състояние.
Прокуратурата обаче е категорична – в ръцете на Тодор е имало бокс. Това твърди и неговата приятелка Грета. Боксът пада, когато Тодор се свлича на земята. Негов приятел прибира бокса и го изхвърля впоследствие. Въпреки услията на криминалистите, този бокс още не е открит, посочва днес.бг.

По думите на брата на Тодор - Ивайло, той – както и много българи имат боксове. „Това се носи в България, защото никой не ти дава сигурност, това се носи за самозащита”, каза пред bTV младежът.
Той призна, че е бил най-силно афектиран, когато патоанатомът обявил, че не е открил следи от удари. „Аз бях там, когато излезе човек преди него да го обяви. Смятахме го за провокатор (...) Този случай провокира в мен една омраза. Ако това нещо продължава, лично мен биха ме лишили от морал”, каза младият мъж.

Бащата Емил разказа, че е видял с очите си нараняванията по тялото на Тодор. Според родителите, няма как само единият от Пламенови да е бил сина им, при положение че травмите са и отпред, и откъм гърба. Те запитаха щом на третия ден са установени над 20 удара, то колко са били в първия ден, когато официалната версия е била, че Тодор не е бил бит.

По въпроса - дали е имало агресия, Емил Йорданов призова медиите да покажат автомобила на сина му, който е бил изпотрошен от двамата мъже. Майката Цецка посочи, че единственият човек, който се е опитал да помогне на сина й е все още неизвестен гражданин, който два пъти му е вадил езика. Линейката дошла чак след 40 минути.

Всички, които биха искали да помогнат на майката и на бащата на Тодор, могат да използват следната сметка в "Прокредит банк България" ЕАД: BG41PRCB92301039643716

Коментари

Новини Варна