IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
12:52 | 17 януари 2016
Обновен: 10:42 | 21 април 2024

458 селища в Североизточна България са без ток

Екипите на ЕНЕРГО-ПРО отстраняват повредите

По материала работи: manager
458 селища в Североизточна България са без ток

Екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи отстраняват повреди вследствие на падналия мокър сняг в Североизточна България, съобщават от дружеството.

Към 11.00 часа днес без електрозахранване са 458 населени места в областите Велико Търново, Търговище, Русе, Шумен, Габрово, Разград, Силистра и Добрич.

Обилният снеговалеж, придружен със силен вятър и обледенявания, е предизвикал през изминалата нощ многобройни повреди по електроразпределителната мрежа в региона.

Начупените дървесни клони, паднали дървета и обледяванията от тежкия мокър сняг са скъсали множество проводници и са начупили изолатори. На отделни места има и счупени стълбове, включително по линии средно напрежение.

Аварийните екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи са снабдени със специализирана техника и са напълно оборудвани за работа в усложнената зимна обстановка, се посочва в информацията. Те работят по отстраняването на повредите по всички съоръжения, до които имат достъп.
Ръководството на дружеството е в постоянна връзка с областните и общинските щабове за защита при бедствия за синхронизиране на действията и максимално бързо справяне с усложнената обстановка.

Компанията има готовност при необходимост да мобилизира допълнителен ресурс от квалифициран персонал и техника, който да бъде насочен към районите с най-голям брой повреди, уверяват от дружеството в прессъобщението.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна