IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
11:00 | 19 януари 2016
Обновен: 09:11 | 18 май 2024

Смелата Мария: Спрях тролея, дръпнах му езика, дадох вода

Спасеният шофьор в Стара Загора благодари на ученичката

По материала работи: Юлиян Атанасов
Смелата Мария: Спрях тролея, дръпнах му езика, дадох вода

Осмокласничката Мария Звездева, която оказа първа помощ на шофьор на тролей, стана истински герой в Стара Загора. Всички в града говорят за нейния подвиг.Мария спаси със своята постъпка не само шофьора, а и предпази всички пътници от по-тежък инцидент.Шофьорът на тролейбуса - Филип Точев, дойде вчера в училището на Мария, за да й благодари лично. Той разказа как се е стигнало до инцидента.

 

"На мен лично нещо ми стана лошо. Притъмня ми и изпуснах управлението на тролейбуса", разказа Филип. На помощ се притичва 15-годишната Мария. Тя успяла да спре тролейбуса и да реанимира припадналия шофьор. "Дръпнах му езика и му дадох вода. Казах му да излезе малко навън, да вземе малко въздух. Каза, че му се случвало за първи път и аз му казах, че може да е от умора", допълни и Мария. С постъпката си тя спасява не само Филип, но и пътниците в тролейбуса.

 

Тя живее в Дома за деца, лишени от родителски грижи "Мария Терезия" в Стара Загора. Тренира плуване и иска някой ден да стане учител по физическо възпитание. За героичния подвиг получи награда от училището си.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна