IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
11:39 | 21 януари 2016
Обновен: 21:58 | 17 април 2024

Ужасна развръзка: Две жертви след лавината на Витоша

14 спасители и 5 кучета участваха в спасителната акция

По материала работи: Деян Михайлов
Ужасна развръзка: Две жертви след лавината на Витоша

И двамата затрупани от лавина са открити мъртви. Това съобщиха за "Фокус" от Планинската спасителна служба при Български червен кръст. Двамата мъже изкачвали Витоша през нощта. Телата им бяха открити след спасителната акция тази сутрин, съобщава Bulgaria ON AIR.

ПСС е организирала акцията по установяване на местоположението на двама туристи, предприели изкачване от хижа "Алеко" към горната станция на влека "Заека". В акцията участваха 14 спасители и 2 спасителни кучета. В района има множество паднали лавини-снежни дъски.
От ПСС съобщават, че няма опасност по обработените скизони.
Лавинната опасност в планините над 1800 метра е висока. В по-ниските планини, вследствие на силния вятър, лавинната опасност се покачва и вече е значителна.
Припомняме ви, че преди четири дни лавина падна в Пирин. Снежната маса се свлече заради скиори, карали извън очертанията на пистите. За щастие жертви и пострадали нямаше.
За инцидента съобщил румънски турист, който е видял падането на огромната снежна маса. Той е успял да се качи на дърво и се е свързал с Планинската спасителна служба.


Dnes.bg

Коментари

Новини Варна