IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
10:47 | 23 януари 2016
Обновен: 22:53 | 26 април 2024

Най-доброто домашно вино и мезе търсят с конкурс

Надпреварата в Шабла е по повод Трифон Зарезан

По материала работи: Слав Велев
Най-доброто домашно вино и мезе търсят с конкурс

По повод празника на лозаря – Трифон Зарезан в Шабла обявиха конкурс за най-добро домашно вино от реколта 2015 година, информира "Дарик". В него могат да се включат местни производители на бели, червени вина и розе. До участие ще се допускат проби от вино, което е произведено от грозде от района на Шабла. Производителите могат да представят само собствени вина, като задължително трябва да посочват писмено сорта или сортовете, от които е произведено виното. В конкурса няма да се допускат изкуствено ароматизирани вина /пелин/.
 

Най-добрите вина ще се определят от професионално жури, в състава на което е включен сомелиер. На първенците в категориите за червено, бяло вино и розе ще се присъди званието “Винопроизводител – 2015”. Всички участници ще получат грамоти, а отличените и атрактивни награди. Оценяването на вината ще се извърши предварително.
 

Конкурсът се организира от община Шабла и читалище „Зора". Мострите ще се приемат до 17 часа на 12 февруари в читалището.
 

Едновременно с конкурса за вино в Шабла ще се проведе и конкурс за домашно мезе. Желаещите да участват в него могат да се запишат при секретаря на читалище „Зора“ и да носят конкурсните мезета на самия празник – 14 февруари, когато след дегустация ще бъдат обявени и победителите. Награждаването ще се състои  от 11.00 часа пред сградата на общината. От кметството обещават много настроение и изненади.
 

 

Коментари

Новини Варна