IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
13:10 | 3 февруари 2016
Обновен: 15:29 | 1 май 2024

Спряха 4 кабинки от Симеоновския лифт

Сред тях е и онази, от която падна дете

По материала работи: Деян Михайлов
Спряха 4 кабинки от Симеоновския лифт

4 кабинки от лифт "Симеоново" са спрени от експлоатация, съобщиха от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН). Сред тях е и номер 111, от която на 24 януари падна дете. Въжената линия е с разрешение за ползване като съоръжение.

Оттам обявиха, че не са излизала с категоричното становище, че кабинка 111 и още три кабинки на лифт "Симеоново", които са запечатани и спрени от експлоатация, са в пълна техническа изправност.

През седмицата собственикът на лифта "Витоша ски" обяви, че проверката на ДАМТН е показал, че всичко при тях е изправно.

Към датата на проверката е установено, че извън четирите спрени кабинки всички останали са изправни, съобщи bTV.

Агенцията ще може да се произнесе с окончателно експертно становище за изведените от експлоатация кабинки до 10 дни след получаване на информация от австрийския производител на съоръжението, тъй като такава все още не е представена от "Витоша ски" АД, допълниха оттам.

Агенцията е изпратила запитване до австрийската компания, в което е поискала и допълнителна техническа документация, която да потвърди дали заключващият механизъм отговаря на параметрите, проектирани от производителя.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна