IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
13:32 | 4 февруари 2016
Обновен: 08:03 | 27 април 2024

Възможен ли е лукс на гарата у нас?

Това чудо се случва в Бургас

По материала работи: Слав Велев
Възможен ли е лукс на гарата у нас?

Суперлукс властва на Бургаската гара, макар че открита от премиера Бойко Борисов, тя не е завършена на 100%, отбелязва сайтът burgasdream.com. Ремонтните дейности продължават. Но и направеното до момента си струва да се види. Първо посетителите се дивят на уникалните полилеи. В самото билетно помещение няма кой знае какво за гледане, даже дървената ламперия на касите си е същата, както преди. 


Но стълбите, които водят към втория етаж, изглеждат като стълби на дворец. Там, отгоре, ще бъде входът към кафенето.

Вече дори е поставена и табела за кафене и... читалня. Как ще се организира четенето все още не е ясно – може би жп гарата ще вземе книги назаем от някоя библиотека, или ще направи бартер с известна книжарница.

 


Във всяко обособено пространство са поставени мултимедийни екрани, които прожектират снимки на готовата гара. 

 

 

Най си заслужават тоалетните. Прогнозата е, че платеното WC навън скоро ще фалира. Тоалетните на гарата са луксозни, изпълнени с качествени български материали и безплатни (засега). В тях има дори хартиени кърпи за ръце. Интересно – колко време ще останат такива чисти и лъскави?

 

 

 

На гарата вече има и стая за майки с деца. С две дървени столчета за хранене на бебета, люлеещо конче, черна дъска и кът за игра.

 

 

 


Нови пейки на пероните, нови чешмички, нови кътчета за отдих. Настилката на пероните вече предпазва хората с увредено зрение да не изпаднат под влака. Специалните тактилни плочи, указващи опасност, опасват новите два перона. Пероните са покрити с нова настилка, която издържа голям човекопоток. Тя е тествана за изтриваемост, чупливост и студоустойчивост, както и за надраскване от куфари. 

Коментари

Новини Варна