IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
18:26 | 5 февруари 2016
Обновен: 22:28 | 17 април 2024

Отложиха делото срещу Иван Евстатиев

Процесът се отлага, за да бъдат направени две нови съдебномедицински експертизи

По материала работи: Златина Добрева
Отложиха делото срещу Иван Евстатиев

Съдия Диана Стателова отложи делото за мярката на Иван Евстатиев за 12 февруари в Районен съд Панагюрище.

Множеството хора от Стрелча, които бяха обсадили отделението, реагираха с бурно недоволство, предаде БГНЕС.

Делото се отлага, за да бъдат направени две нови съдебномедицински експертизи за състоянието на Иван Евстатиев. Те ще покажат дали той може да лежи в ареста. Експертизите до момента са направени от пазарджишки лекари. Не е известно кой ще направи следващите две съдебномедицински експертизи.

Според адвокатката му Ташкена Колчева прекараният инсулт е отключил диабет, бъбречна недостатъчност и други тежки болести.

Въпреки декларираното тежко състояние Иван Евстатиев не лежи в интензивното, а в обикновена стая в неврологично отделение, където е охраняван от двойка полицаи. По данни на управата на болницата в Пазарджик състоянието на бившия кмет на Стрелча е стабилно и задоволително.

От миналия четвъртък вечерта бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев е хоспитализиран в болницата след оплаквания в ареста – поставена му е диагноза инсулт.

Настроенията сред хората от Стрелча са все така крайни. Те, които аплодираха решението на Пловдивския окръжен съд за най-тежката мярка за неотклонение, днес не вярват на лекарите и силно се съмняват, че диагнозата е измислена. Те са сигурни, че ако Иван Евстатиев бъде пуснат под домашен адрес или парична гаранция, той ще избяга и ще се укрие.

Коментари

Новини Варна