IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
20:11 | 5 февруари 2016
Обновен: 05:17 | 19 април 2024

Гръцките фермери плашат с още по-големи блокади от утре

Ръцете са ни вързани, призна министър Московски

По материала работи: Златина Добрева
Гръцките фермери плашат с още по-големи блокади от утре

Протестиращите гръцки фермери заплашиха от утре на обед да увеличат блокадите по граничните пунктове, пътищата и летищата, ако властите не им предложат отстъпки. Това пише вестник "Катимерини", цитиран от dnes.bg.

Земеделците са взели това решение след шестчасови преговори с представители на властите.

Днес в центъра на Атина е планирана голяма демонстрация на полицаи, в която ще се включат и пожарникарите. Те са недоволни от неспазените обещания на правителството за ограничаване на безработицата и защита на пенсиите, които през последните години бяха намалявани няколко пъти.

Блокадата днес бе временно вдигната. Така преминаваха и леки автомобил, и автобуси, и товарни автомобили.

Междувременно министърът на транспорта Ивайло Московски заяви, че държавата ни е безсилна да се справи с блокадата на границата. "За решаване двустранно на проблема към момента вие знаете, че два разговора има между премиера Борисов и г-н Ципрас и каквото е могло, е направено. От тук нататък ръцете ни са вързани дотолкова, доколкото не можем тука двустранно да решим въпроса", заяви министър Московски.

Коментари

Новини Варна