IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
11:08 | 7 февруари 2016
Обновен: 22:33 | 17 април 2024

ГКПП Илинден-Ексохи е блокиран, камиони не минават през Кулата

Продължава блокирането на гранични пунктове

По материала работи: Пламен Янков
ГКПП Илинден-Ексохи е блокиран, камиони не минават през Кулата

Продължава блокирането на гранични пунктове заради протести на гръцки земеделци, недоволни от политиката на южната ни съседка за данъците и пенсиите.

 

ГКПП Илинден - Ексохи е затворен за преминаване на всички моторни превозни средства, съобщават от ГД „Гранична полиция", предава Дарик. В дълбочина е блокиран от автомобили пътят от и за ГКПП Маказа.

 

През ГКПП Кулата-Промахон не се пропуска преминаването на товарни превозни средства.

 

По информация на нова телевизия опашката от ТИР-ове е 10 километра, а на другите два пункта колоните са значително по-малки.

 

На този етап през граничните пунктове Златоград, Ивайловград и Капитан Петко войвода трафикът е нормален.

 

В последните две седмици гранични блокади на гръцки земеделци създават напрежение и проблеми за трафика с южната ни съседка, както и щети за превозвачите. Фермерите в Гърция протестират срещу увеличени данъци и намалени пенсии - част от плановете за икономии в страната, договорени с кредиторите. Българското външно министерство уведоми Еврокомисията за ситуацията, а премиерът Бойко Борисов проведе разговор със своя гръцки колега Алексис Ципрас по темата.

 

Коментари

Новини Варна