IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
08:40 | 21 февруари 2016
Обновен: 22:59 | 17 април 2024

Москов: Няма съмнение за сигурността на личните данни

Министърът коментира реформите в здравеопазването

По материала работи: Златина Добрева
Москов: Няма съмнение за сигурността на личните данни


Няма съмнение за сигурността на личните данни. Това обяви Министърът на здравеопазването Петър Москов в Бургас по повод обществената поръчка за въвеждане на системата за пръстови отпечатъци в здравната сфера, цитиран от днес.бг.
 
"Две от най-големите български фирми, едната от които е правила тази система с която депутатите в НС се идентифицират, а другата е с договори с българските служби за сигурност за софтуер и т.н.
Тоест никакво съмнение от гледна точка на породените спекулации в обществото за сигурността на личните данни, на здравните данни. Не мога да кажа какви са стъпките по Закона за обществените поръчки, но е регистриран факта, тоест отварянето на първата процедура за административно съответствие. Тези две фирми са, между тях ще бъде избран изпълнителят".
 
Министърът коментира теми от здравната реформа, бъдещето на болниците и лекарствената политика на Здравната каса, предаде БНТ.
 
Москов обясни, че дори да не се стигне до подписване на рамковия договор с Лекарския съюз, в сила ще влезе служебен договор от 1 април.

Коментари

Новини Варна