IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
12:01 | 21 февруари 2016
Обновен: 23:00 | 17 април 2024

Неграмотен и без книжка за 4 месеца в затвора

Мъжът не можел да чете, но пък добре смятал

По материала работи: Златина Добрева
Неграмотен и без книжка за 4 месеца в затвора

4-месечна осъдителна присъда и 500 лв. глоба постанови състав на старозагорския районен съд по дело за спипан да кара без свидетелство за правоуправление лек автомобил "Мазда" мъж .
 
Безработният и неграмотен чирпанлия Георги Е. бил спрян за проверка от служители на КАТ – Пътна полиция в центъра на Стара Загора на 4 февруари в центъра на областния град, пише "Монитор", цитиран от dnes.bg.
 
В хода на проверката младият мъж, който вече имал едно наказание за шофиране без документи признал, че заради непознаване на азбуката отново бил скъсан на изпит.
 
Заради необходимостта обаче да си изкарва прехраната в качеството си на търговски агент той отново яхнал автомобила, собственост на негов братовчед.
 
В съдебната зала Георги признал вината си и обещал докато е зад решетките да научи буквите и в последствие да положи изпит поне за основно образование.
 
По собствените му признания мъжът в юношеството си години престоял цели 4 г. в първи клас, но заради напреднала възраст отпаднал от образователната система. Георги не можел да чете, но пък за сметка на това можел да смята, категорични са негови родственици от ромския квартал в Чирпан, където той бил редовен доставчик на хранителни продукти и цигари.

Коментари

Новини Варна