IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
20:12 | 21 февруари 2016
Обновен: 18:09 | 25 април 2024

Военен потроши общежитие в Пловдив, избяга и остави сметка от 2148 лева

Наказанието - 1 г. условно, му бе постановено задочно

По материала работи: manager
Снимка 24 часа

Ефрейтор от пловдивско поделение е поломил стаята си във военното общежитие на ул. "Радко Димитриев", вбесен, че му начислили 2148 лева изравнителна сметка за парно, ток и вода. Иван Иванов се изнесъл, без да плати борча, като излял яда си върху мебелировката на квартирата. Наказанието - 1 г. условно, му бе постановено задочноТова се разбра на делото срещу униформения във военния съд, на което той не присъства, тъй като избягал в чужбина.

Наказанието - 1 г. условно, му бе постановено задочно. Той ще трябва да възстанови на изпълнителна агенция "Военни клубове" 1622 лева, колкото са нанесените от него материални щети. Иванов обитавал общежитието 1, 6 г. заедно с гаджето си. Когато решил да напуска, касиерката му представила изравнителната фактура. Всичките й опити след това да прибере парите от наемателя удряли на камък. По тази причина се принудила да информира командването на казармата му. Ефрейторът пък си събрал багажа, освободил стаята без предварително предизвестие и се уволнил от служба. Техниците, които проверявали радиаторите в общежитието, трябвало да разбиват вратата, тъй като ключовете останали у него.

Намерили стаята като след бомбардировка - лампите, дървените первази и шкафовете били изпотрошени, паркетът надупчен, а три пътеки разрязани. По пода имало парчета мазилка от стените. В Старосел, откъдето е Иванов, твърдят, че е в Англия и няма намерение да се връща. Местните смятат, че е заминал, за да се спаси от кредитори.

Теглил големи заеми от различни финансови институции, които не можел да погасява. В селото продължавали да го търсят събирачи на дългове.

 

24 часа

Коментари

Новини Варна