IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
12:34 | 24 февруари 2016
Обновен: 00:33 | 26 април 2024

Разпитват Цветан Василев пред съда в Белград

Крайната дума за съдбата на банкера ще има сръбският министър на правосъдието

По материала работи: Юлиян Атанасов
Разпитват Цветан Василев пред съда в Белград

Цветан Василев - на разпит. Днес се очаква банкерът в изгнание да даде показания пред съда в Белград, предава Nova TV. Очаква се решение дали, как и кога собственикът на фалиралата КТБ да бъде екстрадиран, за да отговаря по обвиненията срещу него в България. Василев е привлечен като обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери, но от 2014 година пребивава в сръбската столица. Главният прокурор Сотир Цацаров вече е сезирал европейските институции за дългото отлагане на решението за екстрадиция от страна на сръбското правосъдие.

 

Каквото и да реши съдът при съседите обаче, крайната дума за съдбата на банкера ще има сръбският министър на правосъдието. След един месец в страната предстоят предсрочни избори, което значи, че временно на поста няма да има никой, който да вземе финалното решение за това дали Василев да бъде екстрадиран. Същевременно изтича срокът, в който българската прокуратура трябва да внесе обвинителния акт срещу банкера.

Коментари

Новини Варна