IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
14:36 | 25 февруари 2016
Обновен: 23:09 | 17 април 2024

Кой ще бори монополите? Р. Желязков, К. Добрев...

До 3 месеца трябва да бъде избран новият състав на КЗК

По материала работи: Деян Михайлов
Кой ще бори монополите? Р. Желязков, К. Добрев...

Мандатът на Комисията за защита на конкуренцията изтича и до три месеца трябва да бъдат избрани новите седмина, които ще борят монополите в държавата.  

Вчера парламентът прие правилата, по които ще бъде подменен съставът на комисията. До седем дни партиите в Народното събрание трябва да издигнат кандидатите си. 

ГЕРБ ще издигне кандидатурата на бившия главен секретар на Министерски съвет Росен Желязков, потвърдиха пред Dnes.bg депутати от партията на Борисов. Най-вероятно те ще предложат и Желязков да оглави Комисията.  

Желязков бе обвиняем по делото за аферата "Костинброд", но бе оправдан миналата година.  

Сред другите кандидати, чиито имена се спрягат за нови членове на комисията, е и бившият лидер на СДС Мартин Димитров. В момента той е депутат от РБ, но не е член на нито една партия, а е от гражданската квота в Блока.  

БСП вероятно ще издигнат депутата Кирил Добрев. Той е икономист и ще замени в комисията бившят член на ЦИК Александър Александров.  

Патриотите също ще имат свой кандидат. Той по всяка вероятност ще е зам.-министърът на отбраната Димитър Кюмюрджиев.  

Той е бивш член на Комисията за защита на конкуренцията. Избран е от парламента през 1997 година и е бил в нея до 2003 година.


Dnes.bg

Коментари

Новини Варна