IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
17:33 | 25 февруари 2016
Обновен: 12:55 | 3 май 2024

Биячите от Околовръстното са гардове на близък на Баретата

Бившият състезател на скок дължина Васко Наумов е нападнат и пребит с метални палки

По материала работи: Борис Проданов
Биячите от Околовръстното са гардове на близък на Баретата

Мъжете, пребили 30-годишния Васко Наумов на Околовръстния път в София, са гардове на дясната ръка на Златко Баретата - Ивайло Борисов-Ториното.


Ториното, който е подсъдим заедно с Баретата за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, не е бил в автомобила с гардовете му, но колата е негова собственост.


Пред bTV Ивайло Борисов заяви, че гардовете му не са "махленски биячи" и са били предизвикани.


„По пътя някаква баничарка започнала да ги отсича. Някакъв много нагъл младеж започнал да хвърля бутилки по тях. Били са принудени да спрат и при слизането той бил с телескопична палка и те са изтръгнали неговата палка от ръцете му”, твърди Ториното.


По думите му, четиримата охранители работели при него на изпитателен срок и нямали договори.


Побоят стана вчера около 17.40 ч. Бившият състезател на скок дължина Васко Наумов е нападнат и пребит с метални палки заради това, че свирнал с клаксона си на два автомобила за рисково шофиране. Мъжът пътувал със съпругата си Мария Димитрова Добринова, която също е удряна.


Мария е бивша национална състезателка по троен скок. Тя бе една от водещите ни състезателки в дисциплината, като е участвала на няколко европейски и световни първенства и на олимпийските игри в Сидни и в Атина.


Семейството има фитнес-зала.


"Аз просто ги питах какво правят и те започнаха да ме бият – с палки, всеки от тях имаше палка. Двама от тях имаха пистолети", разказа Наумов.
От прокуратурата съобщиха, че пребитият софиянец е управлявал лек автомобил "Мицубиши". Тъй като той и жена му бързали за работа, преминавал от една лента в друга.


При една от тези маневри водачът на автомобил „Ауди А 8“ препречил леко движението на колата на Наумов, който подал звуков сигнал, за да предотврати настъпване на пътно транспортно произшествие.


В близост до аудито се движил и лек автомобил “Крайслер“, който, притискайки автомобила на Васко Наумов, го принудил да спре. Веднага след това до двете коли спряло и аудито.


От крайслера и аудито слезли четирима мъже, които нанесли жесток побой на Наумов с метални палки. Биячите счупили страничното огледало на мицубишито и нанесли удари и на съпругата му Мария Добринова.


"При нанесения побой на Васко Наумов е причинено избиване на предните зъби на горната челюст. Установени са оток, охлузвания и разкъсване на кожата от долната страна на предмишницата на лявата ръка. Тези наранявания представляват средна телесна повреда по смисъла на закона", уточняват от прокуратурата.


Извършителите на побоя са задържани. Това са Христо Христов, Александър Гечев, Георги Близнаков и Мартин Марков. Мъжете са на възраст между 25 и 46 години и са служители в охранителна фирма.


Днес Софийската районна прокуратура им е повдигнала обвинения за извършено в съучастие хулиганство и причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Мъжете ще останат в ареста за 72 ч., а утре прокуратурата ще внесе искане до Районния съд в столицата за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.


Утре главният прокурор Сотир Цацаров свиква спешно заседание с главния секретар на МВР Георги Костов и директора на ГД “Охранителна полиция“ за вземане на незабавни мерки за засилен контрол за опазване на обществения ред и осъществяването на охранителната дейност в страната, допълват от прокуратурата.

Коментари

Новини Варна