IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
21:12 | 25 февруари 2016
Обновен: 23:10 | 17 април 2024

Бойко Борисов: Очакваме много повече руски и израелски туристи

В областта на екологията полагаме огромни усилия и аз толерирам всички, които искат да запазят природата, каза премиерът

По материала работи: Борис Проданов
Бойко Борисов: Очакваме много повече руски и израелски туристи

В новия туристически сезон очакваме много повече руски и израелски туристи, каза пред журналисти тази вечер премиерът Борисов, след като се върна от двудневно работно посещение в Израел.


По време на визитата в Израел бяха решени много неща в сферата на енергетиката, сигурността и мерките срещу тероризма, посочи Борисов. В политиката с държави с традиции трябва да се работи планомерно в интереса на държавата, каза Борисов, запитан от журналисти как се привличат руските туристи. Надявам се нашите курорти да могат да отговорят на огромния наплив на руски и израелски туристи.

 

През юни миналата година сезирахме Комисията за защита на конкуренцията за пазара на горивата, след като предприехме действия по бензиностанции и складове, по всичко, което влияеше върху цената на горивата. Поздравявам КЗК, че най-сетне днес излезе с решение, което е в унисон с нашите съмнения. Сега започват обстойни проверки на веригите бензиностанции, защото те са на публични големи компании, листнати и на борсата. Надали някой е вярвал, че това ще се случи, но е факт. Може би вятърът на промяната, който са усетили в правителството, е подействал и на тях, каза Борисов, но уточни, че това е казано в рамките на шегата, защото КЗК е независима организация и правителството няма роля в нейните решения.


В областта на екологията полагаме огромни усилия и аз толерирам всички, които искат да запазят природата, каза Борисов. Държавата даде шест милиона лева да защити дърдавеца, с година забавихме магистрала "Хемус", за да се излюпят птичета от щъркелово гнездо, навсякъде сме направили тунели за костенурки, за мечки, за вълци и за лисици, поставихме и огромни мрежи и стени за пазене на птичките. 


Не е проблем дали част от реформаторите няма да подпишат допълнителното споразумение с ГЕРБ, проблем е ГЕРБ да не каже, че няма го подпише, каза още премиерът на журналистически въпрос. С цялото ми уважение към тях, те първо да видят себе си, каза Борисов. Допреди десет-петнайсет дни ме интересуваше дали ще подпишат споразумението, сега изобщо не ме интересува, заяви Бойко Борисов.


БТА

Коментари

Новини Варна