IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
14:45 | 26 февруари 2016
Обновен: 23:11 | 17 април 2024

Без кортежи: Цацаров погва частните охранители

Главният прокурор иска да премахне висенето на гардове пред баровете

По материала работи: Юлиян Атанасов
Без кортежи: Цацаров погва частните охранители

Главният прокурор Сотир Цацаров погва частнaта охрана. Той и главният секретар на МВР Георги Костов днес се обявиха срещу демонстрацията на сила от охранителите и поискаха регистрация на съпровождащите бизнесмени автомобили.Заедно с шефа на охранителна полиция Константин Гребенаров, столичният прокурор Христо Динев и шефа на КАТ Бойко Рановски те набелязаха конкретни мерки за опазване на обществения ред. Повод стана побоят над млад мъж и жена м от четирима гардове на Ториното на Околовръстното шосе.

 

 

Една от мерките е да се регистрират всички съпровождащи коли, както са регистрирани оръжията, с които разполагат охранителните фирми. Главният прокурор отбеляза, че практиката - кортежи да стоят през дискотеки и други места, на които се събират много хора, трябва да бъде прекратена.Ще бъдат подети масови проверки на всички, които ползват охрана, като още днес ще стартира акция, за да се осветли кои използват тази услуга.По данни на главния прокурор 117 са хората, които имат частна охрана. Най-много има във Варна - 50 души, в София са 27, а в Пловдив - 23.

 

 

Друга мярка е да се въведе строг режим на колите с лична охрана и ескорта. Проблемът бил в нелегалната охранителна дейност - четиримата биячи на "Околовръстното" се водели неофициално на работа при Ториното. Цацаров обясни, че Ториното е подсъдим по две дела. По едното е бил оправдан от две инстанции, а другото тече в спецсъда.

 

dnes.bg

Коментари

Новини Варна