IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
13:51 | 27 февруари 2016
Обновен: 09:05 | 20 април 2024

Участваме за шестa поредна година на Международното селскостопанско изложение

Форумът започна на 27 февруари в Париж и ще продължи до 6 март

По материала работи: Пламен Янков
Участваме за шестa поредна година на Международното селскостопанско изложение

Министерство на земеделието и храните участва за шеста поредна година със собствен щанд на Международното селскостопанско изложение „SIA (Salon International de l'Agriculture) 2016“ във френската столица Париж, съобщават от ведомството.

 

Форумът, който се състои за 53-ти пореден път, тази година ще се проведе в периода от 27 февруари до 6 март 2016 г.

 

„Той е с имидж на едно от най-значимите изложения в областта на животновъдството и генетиката, земеделието, зеленчукопроизводството, гастрономията, зеления туризъм“, пише в прессъобщението.

 

На изложението, което се посещава от над 700 хил. гости, се представят над 10 хил. чуждестранни изложители.

 

В рамките на събитието заместник-министърът на земеделието Цветан Димитров ще проведе срещи с президента на Асоциация по планинско овцевъдство Жан-Люк Шовел, президента на Националния институт по агрономични изследвания Франсоа Улие и президента на Европейската федерация по животновъдни науки Филип Шемино.

 

В отделно съобщение Държавен фонд „Земеделие“ информира, че е платил 46 131 686 лв. на 10 511 земеделски стопани по мярка 12 ,,Плащания по Натура 2000 и Рамковата директива за водите“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.

 

investor.bg

 

Коментари

Новини Варна