IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
18:48 | 27 февруари 2016
Обновен: 09:45 | 5 май 2024

Акция на КАТ за нагли шофьори в цялата страна

Служители на пътна полиция извършват проверки по републиканските пътища

По материала работи: Пламен Янков
Акция на КАТ за нагли шофьори в цялата страна

По разпореждане на главния секретар на МВР Георги Костов на територията на цялата страна са в ход масирани полицейски действия.

 

Служители на пътна полиция извършват проверки по републиканските пътища за явно и грубо нарушаване на правилата за движение на автомобили, създаващи непосредствена опасност за останалите участници в движението, предава Дарик.

 

Действията на полицаите са и за ползване на демонстративна охрана и ескортиращи автомобили.


По време на акцията на територията на ОДМВР-Видин служителите на реда са проверили общо 35 моторни превозни средства и 75 лица (14 от тях - служители, извършващи охранителна дейност на обекти). За констатирани нарушения са съставени 17 акта и 13 фиша.

 

Всички полицейски сили в областната дирекция Кърджали са включени в проверки по пътищата, питейни заведения, обществени места в областта. В рамките на операцията са проверени 89 МПС, 133 лица и две охранителни фирми. Съставени са 18 акта и 26 фиша.

 

На територията на област Сливен са проверени 94 лица, 24 автомобила и повече от 30 обекта на територията на областта. По пътищата в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица са проверени 78 автомобила, съставени са 17 акта и 38 фиша за нарушаване на Закона за движение по пътищата.


При специализираната полицейска операция на територията на ОД МВР-Търговище до момента са проверени 57 МПС и около 210 лица. За констатираните от тях нарушения полицейските служители са съставили 8 акта и са наложили 14 глоби по фиш.

 

В Силистренска област са проверени 38 моторни превозни средства и 82 лица. Констатирани са 15 нарушения на Закона за движение по пътищата.

 

Коментари

Новини Варна