IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
21:02 | 1 март 2016
Обновен: 14:40 | 25 април 2024

Екоактивисти опънаха палатки на Орлов мост

Протестът им е заради забраната за къмпингуване на 100 м от плажовете

По материала работи: Златина Добрева
Екоактивисти опънаха палатки на Орлов мост

Десетки екоактивисти се събраха на протест в столицата срещу взетото днес решение на депутатите за забрана за къмпингуването на 100 м от плажната ивица.

Около 19.00 ч. протестиращите блокираха за кратко движението на Орлов мост. Те опънаха две палатки насред пътното платно и обявиха къмпинг "Орлов мост" за открит.

Полицията опита да договори с демонстрантите да пропускат колите на градския транспорт, но те отказаха. 30 минути по-късно движението беше възстановено.

Хора, оказали се в блокадата на протестиращите, ги упрекнаха, че блокират булеварди, а не протестират пред Народното събрание.

Сред протестиращите беше и кметът на район "Средец" Мария Ачкова, съобщи "Дарик". Тя заяви, че подкрепя протеста и не вижда нищо лошо в това да е сред тях.

Събралите се на Орлов мост демонстранти скандираха "Оставка". Те настояват президентът Росен Плевнелиев да наложи вето върху решението.

Днес депутатите зараниха къмпингуването на плажа. По-рано те разрешиха да се нощува на плажа. Това стана, след като народните представители одобриха окончателно промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие на извънредно заседание.

Къмпингуването и паркирането на 100 м от плажа по цялото Черноморие вече е забранено, посочва днес.бг. За нарушаване на закона са предвидени глоби от 1000 до 10 000 лева.

Безпроблемно депутатите приеха окончателно плажовете Корал, Карадере и Иракли да не се отдават на концесия или под наем, както и да се забрани напълно всякаква стопанска дейност и обществени мероприятия там.

Коментари

Новини Варна