IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
11:55 | 5 март 2016
Обновен: 08:44 | 18 май 2024

Как влияят технологиите върху живота на хората?

Това коментира Димитър Ганчев и Даниел Василев

По материала работи: Юлиян Атанасов
Как влияят технологиите върху живота на хората?

"Ще ни трябват месец-два, за да се опитаме да опишем влиянието на технологиите върху живота ни. Преди 10 години въобще не можехме да си представим как ще изглеждат технологиите днес, а сега не можем да си ги представим след 10 години", обясни Ганчев.

 

Новите технологии са толкова много и така променят живота ни, че даже не можем да проследим технологиите, добави той.

 

"Промените не се случват рязко. Ако погледнете промишлените революции преди 150 години и те са се случвали сравнително рязко. Просто в момента преминаваме от индустриална икономика в информационна икономика. Намираме се в преход и в един момент, той ще се забави и ще премине в нещо ново", заяви още той.

 

Колкото повече технологии, толкова по-добре, смята Василев. Според него има един страх, който е ирационален, но технологиите няма да заплашат пазара на труда.

 

"Когато МРЗ се вдигне твърде високо и няма технологии, най-вероятно предприятието ще фалира или ще се премести другаде", заяви още той.

 

Василев не мисли, че технологиите ще попречат на социалните политики, но ако го направят, те сериозно трябва да се преосмислят.

 

bgonair.bg

Коментари

Новини Варна