IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
15:33 | 23 март 2016
Обновен: 00:16 | 28 април 2024

Присъдата на Сидеров: 100 часа с парцала по паметниците

Той сам е поискал да изтърпи наказанието си по този начин

По материала работи: Деян Михайлов
Присъдата на Сидеров: 100 часа с парцала по паметниците

Четвърта присъда за хулиганство получи от Софийския градски съд лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

За нападението му над журналист през май 2013 г. (прословутият казус с "Извини се, бе!") националистът получи 9 месеца пробация и 100 часа общественополезен труд в рамките на една година.

Сидеров сам поиска от съда да изтърпи наказанието си като чисти паметници. Той постигна споразумение с прокуратурата по обвинението за хулигански прояви.

Вчера той и депутатът Десислав Чуколов бяха осъдени на пробация и удръжка на една четвърт от заплатите им в продължение на година за инцидента пред клекшопа на бул."Г.С.Раковски" в столицата.

Това бе повече от първоначалното споразумение с прокуратурата, защото магистратите сметнаха, че двамата са хулигани и не бива да им се налага по-леко наказание.

Преди седмица Софийският градски съд одобри споразумението между лидера на "Атака" и прокуратурата по обвинението за нахлуване в сградата на НАТФИЗ миналата година, както и това за случая в Батак, когато той нападна журналист.

По първия случай Сидеров получи девет месеца пробация, а за втория – осем месеца. Също така 13% от заплатата му ще отива в полза на държавата.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна