IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
22:26 | 23 март 2016
Обновен: 11:37 | 25 април 2024

Счетоводителка незаконно следила лекари в Плевен

Тя монтирала видеонаблюдение в кабинетите им

По материала работи: Слав Велев
Счетоводителка незаконно следила лекари в Плевен

След протест на Районната прокуратура в Плевен - Окръжният съд в града постанови осъдителна присъда за 61-годишна жена, която осъществявала нерегламентирано видеонаблюдение в сградата на лечебно заведение, информира dnes.bg.
 

Протестът е бил за отменяне на постановена от Районния съд оправдателната присъда на Снежанка Д., която организирала видеонаблюдение без разрешение, както се изисква от закона, в Диагностично-консултативен център - 2 в областния град.
 

Окръжният съд е осъдил жената на една година лишаване от свобода /условно/, като изпълнението на наказанието е отложено за тригодишен изпитателен срок.
 

Снежанка Д. използвала специални технически средства в периода от 19 до 30 април 2010 г. В два лекарски кабинета били монтирани две видеокамери, микрофони, инфрачервени детектори за движение за негласно събиране на информация.
 

Разследването установило, че подсъдимата работила като главен счетоводител в лечебното заведение и по нейно нареждане в двата кабинета, без знанието на лекарите, работили камерите с микрофони, замаскирани като датчици за движение.
 

Устройствата били свързани с компютър. Целта на подсъдимата била да следи действията на медицинския персонал, без наблюдаваните от нея лица да знаят за това, а придобитата информация да използва за свои цели.
 

Присъдата подлежи на обжалване пред ВКС.

 

 

Коментари

Новини Варна