IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
15:43 | 24 март 2016
Обновен: 11:22 | 25 април 2024

Гей терор: BG любовник отмъсти на афганистанец

Нежната история взриви държавата, двамата не са арестувани

По материала работи: Деян Михайлов
Гей терор: BG любовник отмъсти на афганистанец

Шефът на ДАНС Димитър Георгиев успокои, че неуредени лични взаимоотношения между българин и афганистанец са причината за подадения сигнал за предстоящ атентат в София, а още преди ден полицията е проверила обстоятелствата около случая и криминалисти са стигнали до заключението, че реална опасност няма.

Пред БНР разследващи разказаха, че двамата мъже са се скарали преди дни. За да отмъсти на бившия си приятел, българският гражданин се е обадил на телефон 112 и е заявил, че афганистанецът има намерение да извърши самоубийствен терористичен акт.

Посочил е и мястото – автобус на градския транспорт, минаващ покрай бившия хотел "Плиска". 

След получаване на сигнала, работа по него са започнали и в СДВР, и в Националната полиция, и в ДАНС. 

Участниците в случката са разпитани, като в крайна сметка от показанията им става ясно, че причината за подадения сигнал е отмъщение заради влошените отношения между двамата мъже. 

За момента никой от двамата не е задържан.

Няма яснота дали афганистанският гражданин е със статут на временно пребиваващ у нас или има български документи, информира още БНР като се позовава на източници от службите.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна