IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
09:09 | 2 април 2016
Обновен: 02:02 | 29 април 2024

С пари от Чехия ремонтираха бежанския център в Харманли

Вече се обсъжда по-нататъшна финансова помощ за България, заяви посланик Душан Щраух

По материала работи: Слав Велев
С пари от Чехия ремонтираха бежанския център в Харманли

Република Чехия е отпуснала средства с които са основно ремонтирани и санирани четири от сградите в Бежанския лагер в Харманли, информира dnes.bg. В реновираните сгради са вложени половин милион лева. 
 

"Това, което виждам днес тук доказва, че дарените от Чешката република средства са употребени по много правилен начин. Нещо повече, вече се обсъжда по-нататъшна финансова помощ за България" , заяви посланик Душан Щраух, който пристигна лично за да се убеди в свършеното.
 

Той посочи, че неговата страна е далече от бежанската криза, но е съпричастна със случващото се по границите на ЕС. Посланикът бе придружаван от заместник-председателят на Държавната агенция за бежанците Кирчо Киров, областният управтел на Хасково Станислав Дечев, кметът на община Харманли Мария Киркова и директорът на РПЦ в Харманли Йордан Малинов.
 

Областният управител на Хасково Станислав Дечев му благодари и заяви, че с дарението, направено от Република Чехия за центъра в Харманли, се подпомага реално българската система за международна закрила и прием.
 

Кметът на Харманли Мария Киркова изтъкна пред официалните лица огромната роля на хората, работещи в центъра и изрази увереността си, че Харманли и неговите жители ще се справят и с това предизвикателство.

 

 

Коментари

Новини Варна