IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
10:17 | 2 април 2016
Обновен: 02:00 | 29 април 2024

Българо-американски военни подготовки започват на полигон "Ново село"

По време на тренировъчните действия ще бъде използвана бойна техника

По материала работи: Слав Велев
Българо-американски военни подготовки започват на полигон "Ново село"

От 4 април до 16 май 2016 г. на територията на учебен полигон "Ново село" ще се състоят съвместни българо-американски подготовки, с участието на военни формирования от сухопътните войски на България и САЩ. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната, цитиран от "Дарик".
 

В съвместната българо-американска подготовка "Joint Training", която ще се състои на два етапа, ще участват около 250 души личен състав от Сухопътната войска на Силите на САЩ. По време на тренировъчните действия ще бъде използвана бойна техника, която включва танкове М 1, бойни машини на пехотата, както и бронирани машини. Транспортирането на техниката и оборудването, както и на състава на участващите формирования, ще започне на 4 април. 
 

Част от участващите формирования от състава на сухопътните сили на САЩ ще се включат и в тактическото учение "Ответен удар - 2016", което ще се състои от 11 до 21 април за сертифициране на Моторизирана пехотна батальонна група от състава на българските Сухопътни войски. 
 

Целта на предварително планираните съвместни подготовки и учения с участието на военнослужещи и техника от българските и съюзнически въоръжени сили е да се поддържа Българската армия в добра бойна готовност. В резултат на ученията се постига по-висока оперативна съвместимост със съюзниците от НАТО, посочват от МО.

 

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна