IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
20:56 | 25 април 2016
Обновен: 01:27 | 18 април 2024

Спипаха чужденци с контрабандна валута на "Капитан Андреево"

Инспектори са иззели недекларирани 82 230 евро

По материала работи: Пламен Янков
Спипаха чужденци с контрабандна валута на "Капитан Андреево"

Инспектори от митническия пункт "Капитан Андреево" иззеха недекларирани 82 230 евро.

 

Контрабандната валута е открита при щателна митническа проверка на лек автомобил с чуждестранна регистрация, който е пътувал от България за Турция, съобщават от агенция "Митници".

 

Колата била управлявана от чуждестранен гражданин, придружаван от двама пътници, също чужденци. На митнически пункт "Капитан Андреево" и тримата заявили, че не пренасят стоки или валута за деклариране.

 

При проверката митническите служители открили 70 530 евро в купюри по 50, 100 и 500 евро, укрити в кожена чанта под предната седалка на автомобила и в куфарче, собственост на единия от пътниците.

 

Още 11 700 евро били открити в джобове по дрехите на втория пътник в колата.

 

И двамата нарушители не са дали логични обяснения за валутата, посочват от агенция "Митници".

 

Срещу нарушителя, опитал да пренесе 70 530 евро, е образувано досъдебно производство по описа на митницата в Бургас, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Районната прокуратура в Свиленград.

 

Вторият нарушител е санкциониран с акт по Закона за митниците и Валутния закон.

 

Недекларираната валута от общо 82 230 евро, с левова равностойност 160 829 лева, е иззета и подлежи на отнемане в полза на държавата. Работата по случая продължава, допълват от агенцията.

 

dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна