IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
10:45 | 26 април 2016
Обновен: 04:25 | 28 април 2024

20 см сняг затвори "Предела", Банско също осъмна в бяло

Проходът вече е почистен и отворен за движение

По материала работи: Деян Михайлов
20 см сняг затвори "Предела", Банско също осъмна в бяло

Възстановено е движението на товарни автомобили над 12 тона в прохода "Предела", съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Затварянето на прохода се наложи, след като тази нощ се образува 15-20 см снежна покривка в района. Имало е закъсали тирове, което наложило ограничението на движението в "Предела".
Пътното платно вече е почистено и ограничението за движение на тежкотоварните коли още преди 9 часа ще бъде отменено, гласи последната информация от пътните служби.

Банско също осъмна със снежна покривка от един-два сантиметра, след като дъждът от вчера премина в сняг, съобщиха дежурните в базата на Планинската спасителна служба при БЧК в града, където тази сутрин температурата е само с един-два градуса над нулата.

Повече сняг е паднал в Пирин планина над курортния град, където е и по-студено, облачно е, има вятър и условията не се подходящи за туризъм, допълниха планинските спасители.

Скизоната и съоръженията тук не работят след 17 април, когато бе закрит скисезонът, припомня БТА.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна