IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
10:03 | 27 април 2016
Обновен: 10:12 | 21 април 2024

След яйчената канонада – ударно чистят сградата на НС

Задържан е 43-годишен протестиращ, ударил снощи униформен

По материала работи: Деян Михайлов
След яйчената канонада – ударно чистят сградата на НС

На чистачите на парламента им се наложи да използват метли, парцали, паростроуйки, за да почистят фасадата на сградата на Народното събрание, която тази сутрин беше силно изцапана от яйцата, запратени срещу нея от недоволни от поправките в Изборния кодекс късно снощи.

Естествено стълбите пред парадния вход на сградата, прозорците и стените трябва да си върнат блясъка, така че около десетина служители на парламента бяха натоварени със задачата да заличат следите на протестиращите.

Недоволните от промените в изборното законодателство се събраха снощи около 18:30 ч. уж на мирен протест, като предварително беше заявено, че само ще блокират движението пред Народното събрание.

Около 19 часа обаче напрежението нарасна и с викове: "Оставка" протестиращите започнаха да хвърлят яйца по сградата на парламента. Бяха разпръснати и листовки с надпис: "Стига трикове".

Късно снощи от МВР излязоха с позиция, в която се казва, че столичните полицаи са задържали 43-годишен мъж за хулиганска проява при провеждането на нерегламентирани протестни действия.

Около 20 часа група граждани са хвърляли предмети по НС и по излизащи от сградата депутати. Полицаите са задържали мъжа, който е ударил униформен при изпълнение на служебните му задължения и е замерял сградата на парламента с яйца.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна