IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
България
10:00 | 4 май 2016
Обновен: 01:51 | 18 април 2024

Народът заложил на BG по Великден, преоткрива я

Фолклорните традиции и кулинарията се възраждали из страната

По материала работи: Юлиян Атанасов
Народът заложил на BG по Великден, преоткрива я

По-голяма част от българите останаха в страната за великденските празници. Сънародниците ни са отдъхвали както по планинските, така и по морските ни курорти. Това обяви директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов пред "Фокус".Той обясни, че заради интереса на българите към България дори се наложило 25 хотела по Черноморието допълнително да отворят врати, за да поемат всички туристи.

 

Според Драганов българите преоткриват забележителностите в страната ни и вътрешният туризъм се засилва."Голяма част от културните и исторически паметници предизвикаха интерес, въпреки възникнали спорове за реконструкциите и реставрациите на някои от тях", каза още туристическият шеф. Той обясни, че има нововъзникнали туристически атракции като намерените мощи на Св. Йоан Кръстител, които генерирали много голям туристически поток към Созопол.Развитието на селския туризъм, етнографските сбирки, фолклорни традиции, кулинарията, младежкият и екстремният туризъм са се възобновили на много места в страната.

 

Румен Драганов обясни и че за абитуриентските балове младежите търсят почивки както в страната, така и в чужбина. Той допълни, че сред чуждестранните дестинации най-предпочитани са съседните държави като Гърция, както и други страни от Европа като Италия например.

Коментари

Новини Варна