IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
10:29 | 11 май 2016
Обновен: 20:44 | 26 април 2024

Стрелбата в 130-о заради задявка с 14-годишна девойка

Момичето "ходело" с 26-годишния батко с пистолета

По материала работи: Деян Михайлов
Стрелбата в 130-о заради задявка с 14-годишна девойка

Скандалът и последвала стрелба пред столичното 130-о училище "Стефан Караджа" станал, след като деца нападнали 26-годишен мъж в градинката пред школото заради... момиче.

В отговор той извадил пистолет, стрелял с него и ударил едно от хлапетата по главата с дръжката на оръжието.

Вчера преди обед групичка от четири момчета, на възраст между 12 и 16 години, видели по-големия Марин. Децата му били набрали, тъй като ходел с тяхна приятелка – 14-годишна.
Момчетата много се дразнели от факта, че девойката ги пренебрегвала, за да е с баткото. Освен това на Марин му се носела лоша слава. Учениците смятали, че той се занимава с дрога.

"Дали я е пушел или я е продавал, не знам. Знам, че всички така говорят за него", разказва пред "Монитор" 13-годишният Юли. Момчето станало и неволен свидетел на разправията. Като видяло оръжието обаче се уплашило и избягало.

Според разказите на други очевидци всичко траело няколко минути. Хлапетата първо наобиколили 26-годишния Марин и започнали да го заплашват. Той се опитвал да ги разкара, тъй като били много по-малки от него. 

В един момент обаче те му се нахвърлили, а в отговор той извадил газовия си пистолет и стрелял във въздуха. Това обаче не отказало момчетата, които продължавали да го удрят. Тогава той халосал с дръжката на оръжието едното от тях – Тихомир, който е едва на 12 години. Едва тогава хлапетата се разбягали.

Заради проехтелия изстрел жители от квартал „Левски“ се обадили в полицията. Пристигналите светкавично униформени заварили пострадалото дете в градинката, заедно с останалите му приятели. Те били обградени от други деца, които се интересували какво се е случило.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна