IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
18:56 | 14 май 2016
Обновен: 22:13 | 26 април 2024

Над 20 кг хероин задържаха на Дунав мост

Наркотикът е пътувал в бус с българска регистрация, който е потеглил от Северна България на път за Холандия

По материала работи: Слав Велев
 Над 20 кг хероин задържаха на Дунав мост

Малко над 20 кг хероин на стойност над 809 000 лв. са заловени на ГКПП „Дунав мост" Русе-Гюргево, информира "Дарик".
 

Наркотикът е пътувал в бус с българска регистрация, който е потеглил от Северна България на път за Холандия. В него са били шофьор, български гражданин, и още четирима пътници.
 

Превозното средство се е опитало да напусне България през граничния пункт. Ванът е бил селектиран за щателна митническа проверка, като в операцията са участвали служители на митницата, Гранична полиция и ГДБОП.
 

При проверката на буса са били открити 39 пакета хероин, поставени във фабрична кухина. Не е имало специално пригоден тайник, уточниха от Окръжна прокуратура.
 

Случаят е предаден на Гранична полиция под наблюдението на Окръжна прокуратура-Русе. Образувано е досъдебно производство за опит за нелегален наркотрафик през границата. Наркотичното вещество и автомобилът са иззети по делото, задържан е и 46-годишен български гражданин. Предстои да му се повдигне обвинение и прокуратурата да поиска мярка „постоянно задържане под стража".

Коментари

Новини Варна