IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
08:24 | 16 май 2016
Обновен: 20:57 | 29 април 2024

"Боклук, нещастник", викат хора на Дионисий в храма

Защитниците на архимандрита - здрави мъже със златни ланци

По материала работи: Деян Михайлов
"Боклук, нещастник", викат хора на Дионисий в храма

Приближени на предстоятеля на храма "Свети Александър Невски" използваха непристоен език в църквата.

"Боклук, ка..т, нещастник", с тези думи вчера защитници на архимандрит Дионисий изгониха от храм-паметника "Свети Александър Невски" Иван Аршинков, който се опита да зададе въпрос на предстоятеля църковното настоятелство на патриаршеската катедрала, пише "Труд".

Младият мъж бе нападнат, след като запита Дионисий бил ли е в манастир.  Разправията се пренесе и на стълбите пред храма, където агресивните привърженици на духовника продължиха с нападките.

Накрая Аршинков бе обвинен, че е дрогиран и си тръгна, а бранещите Дионисий, сред които здрави мъже със златни ланци, се върнаха при него.

Преди грозната сцена архимандритът изнесе близо едночасова реч в храма пред олтара, в която громеше свещениците, които отказаха да служат с него. Всичко започна със зарята, която изненада миряните, Светия синод и патриарха в първите минути на Възкресение Христово.

Дионисий обвини духовниците, които го бойкотират, че го правят защото спрял порочните практики в храма – присвояване на пари и дарения. Свещеникът обясни, че е жертва на заговор и всичко по негов адрес е лъжа. След това миряни заявиха, че досега не са виждали църквата е била превръщана в пресклуб за изявления на когото и да било.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна