IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
18:23 | 21 май 2016
Обновен: 02:28 | 18 април 2024

Състезание по бутане на трабанти организират в Лозница

Дамите ще участват в слалом с гума между конуси

По материала работи: Слав Велев
Състезание по бутане на трабанти организират в Лозница

Състезание по бутане на трабанти вместо скоростна отсечка ще е атракцията на 13-ия Национален събор на трабантите в Лозница, информира "Дарик". Тази година той ще е двудневен, като първия ден колите ще са Разград.
 

Предварително са се записали за участие 40 автомобила, но регистрацията продължава до началото на събора и вероятно колите ще са повече – съобщиха от националния клуб „Трабант“ и община Лозница, които са организатори на събитието.
 

Според предварителната програма на 23 май между 12,00 и 14,00 ч. участниците се събират, след които трябва да преминат с шествие през областния град и да спрат срещу читалище „Развитие 1869“, където ще бъдат представени пред жителите на Разград. 
 

Състезателната част е на 24 май. Официалното откриване на събора е между 10 и 10,30 ч. на централния площад в Лозница. Там ще се проведат конкурсите за елегантност и състезанието за Купата на Кмета.
 

Надпреварата ще е за бутане на трабант на разстояние 10 метра, ще е в две категории – до 75 кг. и над 75 кг. Дамите с трабанти пък ще участват в слалом с гума между конуси. Все ситуации, в които всеки шофьор може да попадне – обясняват от клуб „Трабант“.

 

Между 14 и 14,30 ч. е награждаването на победителите и закриването на събора.

Коментари

Новини Варна