IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
21:54 | 26 май 2016
Обновен: 06:02 | 26 март 2024

В Румъния осъдиха Евелин Банев-Брендо на 14 години затвор

Букурещкият съд го призна за виновен за това, че през април 2012 г. е внесъл на румънска територия над 51 кг кокаин

По материала работи: Слав Велев
В Румъния осъдиха Евелин Банев-Брендо на 14 години затвор

Присъда от 14 години затвор получи Евелин Банев-Брендо в Румъния. Букурещкият съд го призна за виновен за това, че през април 2012 г. е внесъл на румънска територия над 51 кг кокаин, информира "Дарик".
 

Определяният от родното МВР като кокаинов крал на Европа Банев в момента е на лечение в Германия. Той бе пуснат от българските власти в началото на януари. Предстои му дело за пране на пари, където бе оправдан, но ВКС го върна обратно на апелативните магистрати за доизпипване на нещата, пише "Стандарт".


Оказа се, че има съществени пропуски, които трябва да се отстранят, за да може да се произнесе окончателната му присъда у нас. Не отдавна пък в Милано апелативните магистрати потвърдиха наложената му 20-годишна присъда за наркотрафик.
 

По отношение на Банев румънските прокурори направиха постъпки пред българските съдебни власти за временното му предаване, но те бяха отхвърлени.


Според обвинението в Букурещ Брендо е "инициирал и създал организирана престъпна група, специализирана в трафик на кокаин по маршрута Венецуела, Колумбия и Перу към Европа", а незаконно внесените наркотични вещества са били изпращани към страни от Европейския съюз - Испания, Италия, Гърция, както и на територията на Република Румъния".
 

Установено е, че през пристанището в Констанца, Брендо е вкарал в Румъния над 50 кг кокаин от Латинска Америка. Според румънската прокуратура дрогата е доставена с помощта на други лица и българския гражданин Радослав Георгиев Атанасов, който също е изпратен на съд, но предаден на властите в Италия.

Коментари

Новини Варна