IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
17:35 | 19 юни 2016
Обновен: 18:59 | 30 април 2024

Най-силните мъже на Балканите теглиха 18-тонна пожарна в Царево

Всеки един от атлетите успя да премести камиона на 20 метра от стартовата линия

По материала работи: Слав Велев
Най-силните мъже на Балканите теглиха 18-тонна пожарна в Царево

Най-яките мъже на Балканите теглиха 18-тонна пожарна с голи ръце в Царево, информира "Дарик". Всеки един от силовите атлети успя да премести камиона на 20 метра от стартовата линия, въпреки обратния наклон на терена, които оказваше съпротивление. Зрелищното състезание бе част от откритото Държавно първенство по силов многобой, което се проведе в Царево и е част от кампанията „Силни срещу дрогата". Заради огромния интерес, турнирът се превърна в Балкански, като в него се включиха състезатели от Сърбия и Румъния. Българските участници, сред които водачът във временното класиране Кристиян Златков, както и младите надежди на федерацията по силов многобой, бяха застрашени от сериозна конкуренция. Кулминацията в надпреварата бе, когато на всеки един от състезателите се наложи да носи на раменете си 200кг. тежести плюс 2 красиви девойки, с общо тегло от около 100 кг.


Българските момчета се представиха на ниво и успяха да се справят с всички предизвикателства, които организаторите от „Айрън мен" бяха подготвили. Въпреки достойното представяне на нашите състезатели, златният медал отиде при Владимир Комароцски от Румъния.


Силовите атлети бяха наградени с медали от кмета на Царево - Георги Лапчев.

Коментари

Новини Варна